Palvelut

 

Syksyn 2022 maksuttomat verkkoluennot yhteistyökumppaneiden kanssa:

Kiinnostavatko sukupolvisuhteet?
Kohtaatko elämässäsi tai työssäsi haasteita sukupolvien välillä?
Mielenterveyden keskusliitto ja Väestöliitto järjestävät yhdessä webinaarisarjan ”Suukkoja ja säröjä sukupolvisuhteissa”

Äitejä, isiä, vävyjä, miniöitä, tyttäriä, poikia, mummeja, ukkeja, lapsenlapsia…. Välillä voi olla vaikea hahmottaa, missä kulkevat toisilleen läheisten ihmisten rajat eri sukupolvien välillä. Mihin kaikkeen voin tai saan isovanhempana tai aikuisena tyttärenä puuttua?

Miten saan olla mukana aikuisten lasteni tai lastenlasteni elämässä? Mikä on mummin ja ukin rooli, entä apen ja anopin? Voinko olla mukana lastenhoidossa ja kasvatuksessa?

Entäpä jos aikuisesta lapsesta tuntuu siltä, että oman äidin tai isän elämään pitäisi puuttua?

Sukupolvien väliset suhteet voivat usein johtaa säröihin ja solmuihin, vaikka tarkoitus on hyvä. Toisen aikuisen näkemyksiä ja valintoja elämässä voi olla välillä vaikea hyväksyä, kun itse ajattelee ja elää eri tavoin.

Mielenterveyden ongelmat vanhemmalla, puolisolla tai isovanhemmalla tuovat vielä lisää haastetta perheeseen. Ne vaikuttavat sekä mielenterveysongelmia itse kokevan että kaikkien läheisten elämään.

Läheiset ihmissuhteet ovat valtava voimia tuova asia elämässä. Toimivat perhekuviot tukevat mielen hyvinvointia ja ovat huonoina hetkinä parhaimmillaan vankka tukipilari.

Miten voisin itse vaikuttaa omiin läheisiin ihmissuhteisiini? Miten ymmärtää paremmin sukupolvien välisiä säröjä ja lisätä hyviä hetkiä?

Kenelle webinaarit on tarkoitettu?
Kaikille, jotka haluavat lisätä ymmärrystä sukupolvien välisistä ihmissuhteista ja joiden omassa elämässä tai perhepiirissä mielenterveyden ongelmat ovat ajankohtaisia

  1. to 15.9.2022 klo 14-15
    Rakkautta ja rajoja sukupolvisuhteissa
  2. to 13.10. 2022 klo 14-15
    Ero sattuu ja satuttaa -kenen leiriin kuulut?
  3. to 10.11. 2022 klo 14-15
    Miten pitää huolta omasta jaksamisesta?

Mielenterveyden keskusliiton syksyn 2022 kurssiopas Uusi Alku löytyy täältä: https://bit.ly/3zPlR4l
Kurssia ja koulutusta on niin mielenterveyden ongelmia itse kokeville, läheisille, ammattilaisille kuin kaikille mielenterveysaiheista kiinnostuneille.

Kolmeen yllämainittuun webinaariin kuin myös muihin Mielenterveyden keskusliiton järjestämiin tilaisuuksiin pääset ilmoittautumaan täältä: www.mtkl.fi/tapahtumakalenteri

Henkilökohtaiset keskustelut työntekijän kanssa toteutetaan etänä (Teams-palvelun kautta) myös koronarajoitusten poistuttua.  Keskustelut ovat maksuttomia ja niitä voidaan järjestää viisi kertaa. Keskustelulle varataan aikaa tunti.
Voit tehdä ajanvarauksen ja saada lisätietoa palveluistamme sähköpostiosoitteesta isovanhemmuus@vaestoliitto.fi

-Isovanhempien neuvontapuhelin päivystää torstaisin klo 12 – 13 numerossa 040 480 2100 vielä 15.12.2022 asti. (ei pyhäpäivinä eikä loma-aikoina) Puhelu maksaa soittajalle tavallisen puhelinmaksun verran. Neuvontapuhelimessa ei ole takaisinsoittopalvelua.
Poikkeusajat syksyllä 2022:
-to 29.9. ei ole puhelinneuvonta-aikaa
-to 3.11. ei ole puhelinneuvonta-aikaa

ISOVANHEMPIEN NEUVONTAPUHELINPALVELU PÄÄTTYY 15.12.2022. (Laita tämän ajankohdan jälkeen sähköpostiviestiä osoitteeseen isovanhemmuus@vaestoliitto.fi.)

-Voit myös esittää kysymyksiä tai kertoa huolistasi lähettämällä viestin sähköpostineuvontaamme isovanhemmuus@vaestoliitto.fi

Sukupolvien sopu -toiminto ei tarjoa juridista neuvontaa eikä osallistu lapsen huoltajuus -ja tapaamisoikeudellisten kysymysten käsittelyyn.