Kolumni

Tahdon tahtoa!

17.1.
Mikä on riittävä määrä seksiä yhdessä, parisuhteessa? Tämä on mahdoton kysymys vastata, mutta asiaa voidaan ja kannattaa tarkastella. Kun halut eivät kohtaa, voi tulla suuria pettymyksiä. Voi myös olla, että luottamus parisuhteen seksiin ja koko parisuhteeseen alkaa heikentyä. Kun toivo paremmasta vähenee, turhautuminen ja ahdistus lisääntyvät. Ajatukset ja halut saattavat kohdistua muualle ja suhteen luottamus ja sen kehittäminen heikkenevät.

Pettäminen jättää jälkeensä trauman

8.12.2016
”Se tuli aivan varoittamatta. Hänellä oli ollut suhde toisen kanssa. Tieto oli kuin isku, joka suisti pohjan kaikelta, mihin olin tottunut luottamaan.”

Kirjoja parisuhteesta, terveydestä ja mielenterveydestä

Nainen ja rikastumisen taito

17.1.
Parisuhderiidoissa raha pysyttelee tasaisesti Top viitosessa. Raha, kotityöt, parisuhdeaika, läheisyys, lastenkasvatus. Mikä määrä riitaa näistä asioista käydäänkään suomalaisissa kodeissa! Mitään näistä ei ole koskaan riittävästi tai sopivasti edes.

Riitaa seksistä, murjottamista ja mustasukkaisuutta - Sata kysymystä parisuhteesta

20.12.2016
Sata kysymystä parisuhteesta -kirja esittelee Väestöliittoon tulleita parisuhdekysymyksiä ja asiantuntijoiden vastauksia.

Kaunokirjallisuutta

Kun mies on naimisissa työnsä kanssa

21.11.2016
Sähköauto Teslan kehittäjän ja yksityisten avaruusrakettien rakennuttajan Elon Muskin elämäkerta on kuin mitä fantastisin seikkailuteos. Pikkupojasta lähtien nero, yksinäinen Elon tekee asioita edellä muita. Hänestä kehkeytyy bisnesvoittaja ja pysäyttämätön innovaatiohurjastelija Kalifornian Piilaaksossa.

Sukkelat muistelmat

6.9.2016
Tirskahtelen nauruun, kun luen professori emeritus Antti Eskolan pohdintakirjaa Vanhuus. Tämä herra ei silottele mitään. Hän toivoo kuolinilmoitusta, jossa ei maalailtaisi kaunistelevasti ”Rakkaamme” nukkui pois, ja ”jäämme kaipaamaan”. Hänestä olisi parempi juttu, että kuolinilmoituksessa lukisi suunnilleen näin: ”professori nukkui pois ja olemme helpottuneita”.

Elokuvia parisuhteesta

Parisuhde-elokuvien aatelia

31.5.2016
Ohjaaja Maïwennin elokuva Huuma kertoo juuri siitä, mitä nimi kuvaa. Se on elokuva intohimosta ja repivästä rakkaudesta.

Brooklyn (2015)

12.4.2016
Elämä 1950-luvun Irlannissa on yksinkertaista ja niukkaa. Tulevaisuus ei tarjoa nuorelle naiselle paljon mahdollisuuksia.

Elegantti tarina kahden naisen välisestä rakkaudesta

10.3.2016
Carol on hienostunut, herkkä ja ehjä kuvaus kypsän yläluokkaisen naisen Carol Airdin (Cate Blanchett) ja nuoren Therese Belivetin (Rooney Mara) rakkaussuhteesta. Tarina sijoittuu New Yorkiin ja 50-luvulle.

Parisuhdetutkimusta tiiviisti

Väestöliiton parisuhdekeskuksen kysely: Kolmannes miehistä unelmoi romanttisesta ajasta puolison kanssa

eilen
Miesten parisuhdekokemuksista on nyt saatavilla uutta tietoa. Marraskuussa 2016 Väestöliiton kyselyyn vastasi 110 miestä. Verkossa julkaistuissa avoimissa kysymyksissä käsiteltiin muun muassa sitä, kokevatko miehet itsensä parisuhteissaan rakastetuiksi, miten parisuhde on vastannut heidän toiveitaan, toivoisivatko he puolisonsa muuttuvan jollakin tavalla, missä asioissa he ovat onnistuneet mielestään parhaiten parisuhteissaan ja mitä unelmia heillä on vielä toteuttamatta puolisonsa kanssa.

Mikä pitää pitkät avioliitot koossa ja onnellisina?

16.8.2016
Parisuhdeodotukset ovat muuttuneet. Parisuhteelta odotetaan enemmän mahdollisuuksia toteuttaa itseään. Samalla odotukset sukupuolirooleittain jaetuista kotitöistä ovat muuttuneet. Nyt kumpi tahansa puolisoista voi tarttua kodin ”sotkuisiin töihin”. Elinikäinen parisuhdeonni on yhä ihanne, johon tukeudutaan, mutta yhä useammilta puuttuu omien vanhempien antama esimerkki yhdessä pysyneistä, sitoutuneista vanhemmista.

Parisuhde paranee elokuvia katselemalla

17.12.2015
Psykologi Ronald Rogge (2013) Rochesterin yliopistosta havaitsi tutkimuksessaan, miten elokuvia katselemalla ja niistä keskustelemalla voitiin parantaa parisuhdetta. Tutkimukseen osallistui 174 paria.