Johanna Stenberg ja Jan-Henry Stenberg: En se minä ollut – Itsen suojaamisen ja harhauttamisen perusteet. Duodecim 2017.

6.6.
En se minä ollut on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja psyyken hallinta- ja puolustusmekanismeista, jotka arkikielessä tunnetaan sanalla ”defenssi”. Kirjassa käsitellään puolustusmekanismeja kunnianhimoisesti osana laajempaa psykologista viitekehystä.

Itseapukirja joka todella toimii

19.4.
Arto Pietikäiseltä on ilmestynyt kolmas hyväksymis- ja omistautumisterapiamuotoon (HOT) pohjaava kirja, Joustava mieli tukena elämänkriiseissä (2017) Kirja tuo valoa siihen, miten ihmiset voisivat selvitä paremmin elämän vaikeista kriisikohdista.

Lapsi ja ero

21.3.
Lastenpsykiatri Jari Sinkkosen ja psykoterapeutti Heli Pruukin ”Lapsi ja ero – eväitä eteenpäin” on yleistajuinen ja kattava tietokirja aiheesta. Helppolukuisuudesta huolimatta kirja on laaja yhteenveto suuresta määrästä tutkittua tietoa ja perheterapeuttista viisautta.

Opi sanomaan EI!

7.3.
Tietokirjailija ja elämäntaito-ohjaaja Heidi Ala-Mikkelän kirja Opi sanomaan ei on herkullinen lukukokemus. Omahoito-opas pöyhii omien rajojen asettamista, itsetuntoa ja loputonta toisten miellyttämistä myötätuntoisesti ja kannustavasti.

Parempaa seksiä - sitä saa mitä tilaa!

26.2.
Seksuaaliterapeutti Elina Tanskasen aikuinen oppikirja Parempaa seksiä lähtee vauhdikkaasti liikkeelle kysymyksestä, mitä toivot? Sillä onhan kumppanin vaikea tyydyttää sinua, ellet saa kerrotuksi, mitä tarvitset ja kaipaat?

Nelikymppiset naiset neuvovat rakkauden etsinnässä

18.1.
Kirja Rakkautta ranskalaisnaisten tapaan (2017, Minerva) on hävytön ja huikea opaskirja rakkauden etsintään ja rakastamiseen. Jos haluat Pariisiin, muttet viitsisi nähdä matkustamisen vaivaa, lue tämä kirja!

Ennen kuin mieheni katoaa

4.1.
Toimittaja ja kirjailija Selja Ahava on kirjoittanut kauniin kirjan omasta suruprosessistaan. Yhtenä ihan tavallisena päivänä hänen aviomiehensä ilmoittaa, että kokee oikeasti olevansa nainen. On aina kokenut.

Tunne mielenterveyshäiriöiden lääkehoito

27.12.2017
Psyykenlääkkeet ja niiden käyttö on ensisijaisesti lääkäreille ja erityisesti psykiatreille suunnattu perusteellinen tietopaketti mielenterveyshäiriöiden lääkehoidosta.

Mari Kosonen: Pieni erokirja

5.12.2017
Jenni Haukion myötä Suomessa eletään runouden uutta tulemista. Mari Kososen Pieni runokirja käsittelee avioeroa ensijärkytyksestä toipumiseen.

Ytimekkäitä vastauksia parisuhteen pulmakohtiin

15.11.2017
En ikinä tiedä, mitä kumppanini todella ajattelee. Milloin kannattaa erota? Voiko aggressiivinen muuttua? Remontti raastaa parisuhdettamme. Mistä tietää, että rakastaa? Puolisoni fantasioi ryhmäseksistä.