Kirja-arvostelu: Vaikuttavuuden arviointi pari- ja perheterapiassa

2.10.
Terje Tildenin ja Bruce Wamboldin toimittama teos ”Routine Outcome Monitoring in Couple and Family Therapy” esittelee kiinnostavasti hoidon vaikuttavuuden arviointia pari- ja perheterapiassa. Aihe on tärkeä ja ajankohtainen. Esimerkit ovat norjalaisesta sosiaali- ja terveydenhuollosta. Kirjoittajat esittelevät mittareita ja käytänteitä palautteen keräämiseen asiakkailta.

Suoraa puhetta uskottomuudesta mieheltä miehelle

6.9.
Psykologi ja kokenut yhdysvaltalainen kliinikko Robert Weiss on riippuvuuksien asiantuntija. Hän on kirjoittanut ja puhunut mediassa laajalti mm. digitaalisen viestinnän vaikutuksista ihmissuhteisiin. Hänen uusin kirjansa on Out of The Doghouse – A Step-by – Step Relationship Saving Guide for Men Caught Cheating. Health Communications (2017)

Nukkumattia odotellessa

31.7.
Kun uni ei illasta toiseen ota tullakseen, yö kuluu valveilla kieriskellessä tai edessä on herääminen jo varhain, ovat hyvät neuvot vähitellen kalliit. Ääritapauksessa nukkumaan meno voi alkaa pelottaa ja unettomuudesta muodostuu itseään ruokkiva kehä.

Psykologinen työkalupakki työssä uupuneen tueksi

29.5.
Työssä uupuminen ei ole päättymätön olotila, vaikka siltä uupuneesta joskus saattaa tuntuakin. Keinoja toipumiseen on tarjolla runsaasti niin itsehoidon kuin ammattiavun piirissä. Näin viestii psykologi ja psykoterapeutti Heli Nurmi ja tarjoaa kirjassaan Työuupumuksen itsehoito − Kuinka kierrän karikot itsehoitokeinoja uupumuksen voittamiseen. Hän keskittyy siihen, miten ihminen itse voisi ajatella tai toimia toisin, jotta työuupumus hellittäisi, jaksaminen lisääntyisi ja olo helpottuisi.

Miten välttää onnellisuusansa?

3.5.
Onko elämän tarkoitus tavoitella auvoisaa onnellisuutta, vältellä mieliharmia kaikin tavoin ja kääntää ajatuksiaan, tunteitaan ja mielikuviaan koko ajan mahdollisimman positiiviseen muotoon? Ei, mikäli asiaa kysytään stressinhallinnan asiantuntijalta, lääkäri Russ Harrisilta.

Vapaudu stressin, uupumuksen ja masennuksen ylivallasta

28.3.
Tässä on harvinaisen hyvin ja johdonmukaisesti laadittu itsehoito-opas stressiin, uupumukseen ja masennukseen. Psykologi ja psykoterapeutti Arto Pietikäinen soveltaa kirjassaan hyväksymis- ja omistautumisterapian oppeja (HOT).

Lue lapselle monimuotoisista perheistä

2.3.
Luin tämän mainion ja humoristisesti kuvitetun kirjan kannesta kanteen heti, kun sain sen käsiini. Kirja on lastenkirja, joka sopii myös aikuisille, jotka haluavat päivittää tietojaan monimuotoisista perheistä.

Opas itsemyötätunnon harjoittamiseen

1.2.
Suomalaiset eivät perinteisesti ole olleet kovin aktiivisia myötätunnon harjoittajia. Myötätuntoa riittää helposti toisille, muttei itselle. Nyt suomalaisille on olemassa opas itsemyötätunnon harjoittamiseen. Sen on kirjoittanut turkulainen työterveyspsykologi Ronnie Grandell.

Nainen ja rikastumisen taito

17.1.
Parisuhderiidoissa raha pysyttelee tasaisesti Top viitosessa. Raha, kotityöt, parisuhdeaika, läheisyys, lastenkasvatus. Mikä määrä riitaa näistä asioista käydäänkään suomalaisissa kodeissa! Mitään näistä ei ole koskaan riittävästi tai sopivasti edes.

Riitaa seksistä, murjottamista ja mustasukkaisuutta - Sata kysymystä parisuhteesta

20.12.2016
Sata kysymystä parisuhteesta -kirja esittelee Väestöliittoon tulleita parisuhdekysymyksiä ja asiantuntijoiden vastauksia.