Vapaudu stressin, uupumuksen ja masennuksen ylivallasta

28.3.
Tässä on harvinaisen hyvin ja johdonmukaisesti laadittu itsehoito-opas stressiin, uupumukseen ja masennukseen. Psykologi ja psykoterapeutti Arto Pietikäinen soveltaa kirjassaan hyväksymis- ja omistautumisterapian oppeja (HOT).

Lue lapselle monimuotoisista perheistä

2.3.
Luin tämän mainion ja humoristisesti kuvitetun kirjan kannesta kanteen heti, kun sain sen käsiini. Kirja on lastenkirja, joka sopii myös aikuisille, jotka haluavat päivittää tietojaan monimuotoisista perheistä.

Opas itsemyötätunnon harjoittamiseen

1.2.
Suomalaiset eivät perinteisesti ole olleet kovin aktiivisia myötätunnon harjoittajia. Myötätuntoa riittää helposti toisille, muttei itselle. Nyt suomalaisille on olemassa opas itsemyötätunnon harjoittamiseen. Sen on kirjoittanut turkulainen työterveyspsykologi Ronnie Grandell.

Nainen ja rikastumisen taito

17.1.
Parisuhderiidoissa raha pysyttelee tasaisesti Top viitosessa. Raha, kotityöt, parisuhdeaika, läheisyys, lastenkasvatus. Mikä määrä riitaa näistä asioista käydäänkään suomalaisissa kodeissa! Mitään näistä ei ole koskaan riittävästi tai sopivasti edes.

Riitaa seksistä, murjottamista ja mustasukkaisuutta - Sata kysymystä parisuhteesta

20.12.2016
Sata kysymystä parisuhteesta -kirja esittelee Väestöliittoon tulleita parisuhdekysymyksiä ja asiantuntijoiden vastauksia.

Katja Myllyviita: Tunne tunteesi

8.11.2016
Psykoterapeutti ja nuorisopsykiatriassa pitkään toiminut psykologi Katja Myllyvirta vetää kirjassaan yhteen kokemuksensa siitä, että esimerkiksi masennus alkaa helpottaa, kun asiakas alkaa tunnistaa ja hyväksyä itsessään erilaisia epämiellyttäviä tunteita. Ahdistus puolestaan vähenee, kun tunteitaan oppii säätelemään. Tämä herättää heti mielenkiinnon. Asiakastyöstä suuri osa on tunteiden käsittelyä.

Hidasta parisuhteessa

27.9.2016
Parisuhdeonnea parhaimmillaan kokeva aikuinen pari pohtii kirjassaan, miten tähän onneen päästiin ja miten tätä ylläpidetään. Tuloksena on mainio opus parisuhdesopan keittämisestä. Saat, mitä keität, kunhan ainekset ovat kohdallaan.

Melkoinen velho kirjoittajaksi!

17.8.2016
Entinen kollega ja sittemmin koko Helsingin Sanomien kolumnikirjoittamista ravistellut Maaret Kallio on psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti. Hänellä on ihailtava itsetunto ja tarkkanäköisyyttä sanoa täräyttää mitä vain tämän ajan elämästä ja perheestä.

Kaikkien aikojen paras kirja rakkaudesta?

30.5.2016
No niin, olisikohan nyt löydetty se kaikkien aikojen paras, nopealukuisin ja kiinnostavin kirja rakkaudesta? Psykologian tohtori Susan Johnsonin Suojelen sinua kaikelta (2015) antaa ammattilaisellekin valtavasti uutta.

Uusperheen tuntoja

21.3.2016
Kirja kertoo kahdesta uusperheestä, joista toisen muodostaa yläasteen matematiikanopettaja äitipuoli, ”melkein äiti” Anu, hänen miehensä Jani ja Janin tytär Siiri. Siiri on kuusivuotias, kun isä eron jälkeen löytää uuden puolison Anun ja ehtii kasvaa murrosikään ennen kirjan loppua. Toisen perheen muodostavat Janin ex-vaimo markkinointipäällikkö Mira, Siirin isäpuoli arkkitehti Mikko ja tämän 13 -vuotias poika Eemil.