Uskottomuudesta voi päästä yli!

3.4.
Oletko elänyt vuosikymmeniä kaksoiselämää, hairahtanut hetkeksi vai pettänyt puolisoasi työkaverin kanssa niin huolellisesti, että et koskaan tule jäämään kiinni? Vai oletko flirttaillut netissä ihan viattomasti, mutta se muuttuikin intiimiksi suhteeksi, josta et ole kyennyt perääntymään? Mikä tahansa on tyylilajisi, ellei puolisosi tiedä siitä eikä hyväksyisi sitä, olet pettänyt häntä.

Ei ole vaikeampaa saavutettavaa kuin tavallinen elämä

20.2.
On suuri ilo kohdata terapiasohvalla nuoria pareja ja kuunnella heidän haaveitaan tulevaisuudesta. Todella moni nuori puoliso huokaa: ”Haluaisin tavallisen elämän!” Minusta suurempaa saavutusta ei olekaan.

Kiitos, kun olet siinä!

2.2.
On hyvin tavallista, että katsahtaessa omaan puolisoon näkee kaikki ne puutteet, joita toisella on. Puoliso voisi olla aikaansaavampi, puheliaampi ja romanttisempi. Arjessa huomio kiinnittyy asioihin, jotka toinen on jättänyt tekemättä, ei niinkään niihin, jotka toinen on tehnyt. Valmiina odottava ruoka jää noteeraamatta, kun keittiö on siivoamatta. Emme huomaa puettua lasta, vaan puuttuvan pipon. Olisikin kiinnostava tietää, mitä tapahtuisi parisuhteelle, jos laittaisi silmilleen kultasankaiset silmälasit, joiden takaa näkyisikin puutteiden sijaan kaikki kiitoksen arvoinen. Ainakin tutkimusten mukaan tämä olisi kannattavaa.

Tahdon tahtoa!

17.1.
Mikä on riittävä määrä seksiä yhdessä, parisuhteessa? Tämä on mahdoton kysymys vastata, mutta asiaa voidaan ja kannattaa tarkastella. Kun halut eivät kohtaa, voi tulla suuria pettymyksiä. Voi myös olla, että luottamus parisuhteen seksiin ja koko parisuhteeseen alkaa heikentyä. Kun toivo paremmasta vähenee, turhautuminen ja ahdistus lisääntyvät. Ajatukset ja halut saattavat kohdistua muualle ja suhteen luottamus ja sen kehittäminen heikkenevät.

Pettäminen jättää jälkeensä trauman

8.12.2016
”Se tuli aivan varoittamatta. Hänellä oli ollut suhde toisen kanssa. Tieto oli kuin isku, joka suisti pohjan kaikelta, mihin olin tottunut luottamaan.”

Naisen väkivalta

24.11.2016
Lautanen lentää seinään. Ovet ryskyvät ja huuto raikaa. ”Mä oon vaan niin temperamenttinen”, hän sanoo. ”Kaikki meijän suvun naiset on aina ollu tosi temperamenttisia. Ollaan semmosta tulisieluista sukua. Meillä on ollu ihan tavallista että huudetaan asiat ja sanotaan suoraan. Ei siinä oo mitään ihmeellistä.”

Hiljainen rakkaus

11.11.2016
Ovi käy. Mies tulee sisään pellolta ja käy tupaan istumaan. Nainen istuu mökissä ompelutöitä tehden. Aika kuluu ja pariskunta istuu etäällä toisistaan, omiin töihinsä uppoutuneina. Taustalla raksuttaa kello, mutta muuten on hiljaista. Hiljaisuuden rikkoo lopulta se, kun toinen kysyy, että pitäisikö keittää kahvit. Kahvimurut kaivetaan kaapin uumenista ja ladotaan rakkaudella koneeseen. Kiintymystä ei sanota ääneen, mutta sitä voi hengittää mökin ilmasta.

Miksi polyamorinen suhde pidetään kaapissa?

27.10.2016
Monet suomalaiset elävät polyamorisissa suhteissa. Se tarkoittaa samanaikaisia suhteita useamman osapuolen kesken. Suhteen polyamorisuus sovitaan yhteisymmärryksessä kumppaneiden kanssa, eikä asiaa aina saateta ulkopuolisten tietoon. Polyamoristen suhteiden salaamisesta puhutaan kaapissa olemisena.

Rakkaani, annan sinulle luvan seksiin toisten kanssa!

13.10.2016
Viime aikoina on tullut tietooni kosolti tilanteita, joissa puoliso on antanut rakkaalleen luvan toteuttaa seksuaalisuuttaan suhteen ulkopuolella. Tämän ”lahjan” antamisen voi nähdä kaikkein suurimpana rakkauden osoituksena. ”Rakastan sinua niin paljon, että annan sinun olla vapaa”. Toisaalta sen voi nähdä myös tunteen puutteena. ”Se, että menet intiimisti lähelle toista, ei haittaa minua”.

Narsistin uhri

27.9.2016
Usein narsismista puhuttaessa kuvataan tekijä ja uhri. Asia on kuitenkin mutkikkaampi. Jotta hyväksikäyttäjä voi toimia hyväksikäyttävästi, tarvitaan joku, joka on altis sopeutumaan ja alistumaan toisen tahtoon. Joskus ihmisen tausta, olosuhteet tai psyykkiset tekijät edesauttavat ihmisen valmiutta sopeutujan asemaan.

Kun naisen nyrkki heiluu

13.9.2016
Väkivallasta parisuhteessa on vaikea puhua ulkopuolisille. Hävettää ja on syyllinen olo. Miksi mieheni lyö? Miksi en osaa lähteä? Häpeä ja halu vaieta voivat olla vielä suuremmat, kun roolit ovat toisin päin. Miestään ja lapsiaan lyövä nainen on yhteiskunnassa lähes näkymättömäksi vaiettu ilmiö. Avun hakeminen on vaikeaa niin väkivaltaa kokevana kuin väkivaltaa tekevänä naisena.

Suomalaisten itsetyydytyksen lisääntyminen on erinomainen asia

24.8.2016
Asiasta kertoi Väestöliiton Väestöntutkimuslaitoksen elokuinen tietovuoto. Finsex-tutkimuksen mukaan sekä miesten että naisten itsetyydytys on lisääntynyt. Myös parisuhteessa elävien itsetyydytys on lisääntynyt. Tästä olen erittäin iloinen.

Huolehditaan parisuhteesta puolin ja toisin

11.8.2016
"Otapas tavaksi että tiskaat lasit ja mukit heti pois niin kuin minäkin teen. Muuten niitä kertyy tähän tiskialtaaseen vaikka kuinka paljon…" Näin puoliso opasti minua keittiössä.