Kuva: Shutterstock.

Internet on mahdollistanut sen, että pystymme tutustumaan suurempaan määrään ihmisiä kuin ikinä aiemmin historiassa. Aikaisemmin tutustuminen tapahtui lähipiirin, työn tai harrastusten kautta. Vain muutamat harvat saattoivat käyttää lehti-ilmoitusta kumppanin etsimiseen. Koska mahdollisuuksia on paljon, on deittailusta tullut tavallisempaa, arkipäivää. Jotkut saattavat yhden viikon aikana tavata joka päivä uuden ihmisen. Tinderin omassa selvityksessä kävi ilmi, että sinkut kävivät Tinderissä keskimäärin 11 kertaa päivässä. Naiset viettivät yhdessä sessiossa noin kahdeksan minuuttia, miehet seitsemän. Yhteensä ajallisesti tämä vei lähes puolitoista tuntia päivässä.

On hyvin ymmärrettävää, että nykyisessä deittailukulttuurissa voi myös väsyä. Valmistautuminen uuden ihmisen tapaamiseen voi tuoda energiaa, mutta myös viedä sitä. Joku on verrannut deittailua työhaastatteluun, jossa yritetään antaa paras kuva itsestä ja tehdä vaikutus toiseen. Pitkään jatkuessaan tämä on raskasta. Raskaaksi käy myös se, että aina uudelleen herättää itsessään toiveen rakkauden löytymisestä ja sitten hautaa tämän toiveen, jos niin ei käykään. Toivon ylläpitäminen voi käydä työstä. Varmasti näistä syistä johtuen deittiuupumus muistuttaa paljon työuupumusta. Työuupumusta kuvataan kolmella oireella. Siihen liittyy kokonaisvaltainen väsymys, kyynistyminen sekä ammatillinen itsetunnon lasku. Myös liiallisesta, pinnallisesta deittailusta voi syntyä samankaltaisia oireita. Deittailija saattaa ajatella, että ei ikinä tule löytämään ketään, hän voi olla väsynyt lähtemään treffeille ja hänen itsetuntonsa voi laskea. Kun deittiuupumus tulee, on hyvä ottaa pieni tauko tapailusta. Tällöin on tärkeää tehdä asioita, joista itse nauttii ja tavata ihmisiä, joihin on jo olemassa turvallinen suhde. Oman itsen kuuntelu on myös deittailijalle tärkeä taito.

”Yhdessä vaiheessa treffeillä käyminen tuntui jatkuvalta työhaastatteluissa käynniltä, täysin tuloksettomia tapauksia, jotka jäivät siihen perinteiseen kahvilla käyntiin.”

”Kävin monilla treffeillä ja tapasin monia erilaisia miehiä niistä kilteistä hissukoista todellisiin sikoihin miehen nahassa. Jokaiselle treffeille menin toivoa täynnä, mutta tulin pettyneenä kotiin, kun eivät kemiat kohdanneet. Uuteen vuoteen mennessä masennus alkoi hiljalleen ryöpytä ilmoille, kun deittisivustoilta tuli jo monta vakioprofiilia kokeiltua ja onni ei vieläkään potkaissut.”