Kuva: Shutterstock

Keräämme tälle palstalle vertaistarinoita parisuhdeongelmien selättämisestä ja uuden yhteyden löytymisestä omaan kumppaniin. Kyselylomakkeelle pääset tästä.

Lisäksi keräämme tarinoita erosta selviytymisestä. Kyselylomakkeelle pääset tästä.

Voit lähettää oman tarinasi myös osoitteeseen vertaistarinat@vaestoliitto.fi

Pidätämme oikeuden lyhentää tekstejä ja poistaa tarinoista tunnistetietoja.

 

Mistä tiesit, että parisuhteesi on ohi?

En saanut tukea kumppaniltani

30.5.2017
Kumppanini jäi lähtemättä kanssani äitini luokse. Hän tiesi, että minulle on vaikeaa mennä äidille ja olisi ollut helpompaa, jos hän olisi tullut mukaani.

En ole vuosien jälkeenkään päässyt erosta yli

30.5.2017
En kait itse koskaan ole tajunnut suhteemme päättyneen. Tiedostin vain toisen halun lähteä suhteesta, hän ilmoitti eräs ilta haluavansa erota ja viikko siitä hänellä oli jo uusi nainen.

Tarvitsin vuoden ennen kuin tajusin eron

30.5.2017
Minulla meni vuosi, ennen kuin pystyin ymmärtämään, että suhde on ohi. En kestänyt koko ajatusta ja soittelin eksälleni jatkuvasti turhanpäiväisistä kysymyksistä. Ystäviäni ärsytti, kun puhuin eksästäni aivan kuin olisimme vielä yhdessä.

Erosta elämään

Piti surra ja itkut itkeä

11.12.2015
Viiden vuoden seurustelusuhteeni päättyi minun päätökseeni lähteä. Olin jo pitkään miettinyt eroa, mutta en ollut halunnut luopua yhteisistä suunnitelmista naimisiinmenosta ja lasten tekemisestä. Lopulta käsitin, että se suhde ei ollut sellainen, mitä haluan ja tarvitsen ja se mies ei ollut se, kenen kanssa haluan lopun elämäni jakaa.

Aika auttaa erosta selviytymisessä

11.12.2015
Olen 42-vuotias ja ero oli tähänastisen elämäni kamalin kokemus. Olimme yhdessä 23 vuotta, joista 16 naimisissa. Lapsia ei ole. Suhteessa oli loppuaikoina vaikeuksia, mutta ero tuli kuitenkin yllättäen.

Etsimisestä

10.12.2015
Parisuhteeni oli umpikujassa eikä toisella osapuolella ollut minkäänlaista halua jatkaa. Hän oli täysin välinpitämätön. Ero näytti väistämättömältä.

Parisuhteen vaikeuksista uuteen onneen

Kipuilujen kautta takaisin yhteen

11.12.2015
Olemme olleet mieheni kanssa naimisissa seitsemän vuotta. Näistä seitsemästä vuodesta vietimme yhden vuoden erillämme. Nyt olemme palanneet saman katon alle ja asuneet vuoden yhdessä.

Pitkä tie takaisin toisen luokse

11.12.2015
Aloitimme seurustelun yli kymmenen vuotta sitten. Menimme pian naimisiin ja meille syntyi kaksi lasta. Liittomme päättyi kuitenkin eroon 2011. Takana oli usean vuoden hankala jakso, minä lihoin, turrutin itseäni reissutyöllä ja raskaalla alkoholin käytöllä.