Ajankohtaisia uutisia Väestöliitosta

Tässä voit selata kaikkia ajankohtaisuutisia tapahtumistamme ja toiminnastamme. Voit valita tutustutko kaikkiin vai toimintakohtaisiin uutisiin.

Asenteet omaishoitoa kohtaan ovat muuttuneet

Myönteiset asenteet omaishoitoa kohtaan ovat vähentyneet vuosien 2001 ja 2017 välillä. Muutos oli löydettävissä kymmenessä Euroopan maassa, ja merkittävimmin Unkarissa, Ranskassa, Tanskassa ja Suomessa. Erityisesti Suomessa yli 55-vuotiaat naiset näyttivät suhtautuvan kriittisemmin...

Väestöpäivän 2024 tallenne

Miten Suomi voisi päästä pois alenevan syntyvyyden kierteestä? Millaista keskustelua väestönkehityksestä käydään kansainvälisillä foorumeilla? Minkä asioiden parissa Väestöliitto työskentelee vuonna 2024?

Osmo Kontulalle kunniapalkinto

The Society for the Scientific Study of Sexuality on myöntänyt Väestöliiton pitkäaikaiselle tutkimuprofessorille Osmo Kontulalle kunniapalkinnon.

Vuoden 2024 perhebarometrikysely parisuhteista on auki

Millaisia parisuhteita suomalaisilla on ja kuinka tyytyväisiä he ovat suhteisiinsa? Mistä parisuhteissa riidellään? Entä mitä sinkut ja yksin elävät toivovat? Minkälaisia haasteita ihmiset kokevat elämässään ja ihmissuhteissaan ja mikä tuottaa hyvinvointia? Minkälaista on...

Save the date: Väestöpäivä 14.5.2024

Miten yhteiskunnalliset kriisit vaikuttavat lastensaantiin ja toivottuun lapsilukuun? Miten aleneva syntyvyys näkyy Suomessa nyt ja tulevaisuudessa? Millaista keskustelua väestönkehityksestä käydään kansainvälisillä foorumeilla? Minkä asioiden parissa Väestöliitto työskentelee vuonna...

Financial Times ja muut mediat laskevan syntyvyyden jäljillä

Eivätkö perhepoliittiset ratkaisut enää riitä, kun syntyvyys laskee Pohjoismaissa? Miten nuoret suhtautuvat lastensaantiin ja vanhemmuuteen? Tarvitaanko yhteiskunnassa uudelleenajattelua? Näitä pohtimassa Väestöliiton tutkimusjohtaja Anna Rotkirch Financial Times -lehden haastattelussa.

Rakkaus mullistaa elämän -tietokirja

Tutkimusprofessorimme, emeritus Osmo Kontula kysyi suomalaisilta, miten rakkaus mullistaa elämän ja mitä rakkaus ylipäätään on.