Ajankohtaisia uutisia Väestöliitosta

Tässä voit selata kaikkia ajankohtaisuutisia tapahtumistamme ja toiminnastamme. Voit valita tutustutko kaikkiin vai toimintakohtaisiin uutisiin.

Sateenkaariperheissä lasten ja vanhempien suhteet toimivat hyvin

Millaisia perhesuhteita lapsilla on seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvien vanhempien perheissä? LHBTQ+-perheessä asuvien suomalaisten kouluikäisten lasten ja nuorten perheitä ja perhesuhteita koskettavat ensimmäiset tulokset muistuttavat muiden maiden tuloksia, ja ne on nyt...

Monimuotoiset perheet ja lainsäädäntö

Väestöntutkimuslaitos on mukana uudessa valtioneuvoston selvitys- ja tutkimushankkeessa, jossa kartoitetaan erilaisten normatiivisesta perhemallista poikkeavien perheiden kohtaamia lainsäädännöllisiä haasteita ja etsitään niille ratkaisuja.

Väinö Kanniston palkinto 2021 Sebastián Peñalle

Väestöliitto on myöntänyt vuoden 2021 Väinö Kanniston tunnustuspalkinnon MD, PhD Sebastián Peñalle. Palkitussa väitöstutkimuksessa tarkastellaan sosioekonomisia eroja alkoholinkäytössä.

Perhebarometri: Yli 50-vuotiaiden parisuhteiden kirjo on laaja

Onnelliseen ja terveeseen ikääntymiseen vaikuttavista lukuisista tekijöistä parisuhde on yksi tärkeimpiä, ehkä jopa kaikkein tärkein. Suomen väestön ikääntyessä kohta lähes joka toinen aikuinen on täyttänyt 50 vuotta, ja yhä useampi heistä elää parisuhteessa.

GGS Suomi tutkimus alkaa

Tarkkaile postiluukkuasi! Generations and Gender Survey (GGS) 2021 Suomi -aineistonkeruu alkaa. GGS on laaja kansainvälinen kyselytutkimus ihmissuhteista ja elämänkaarista.