Väestöliiton nuorisotyöryhmä tuo Suomeen pohjoismaisen Veckan Sex -seksuaalikasvatusviikon

31.1.2018 klo 09:00

Tiedote 31.3.2018

Väestöliiton nuorisotyöryhmä tuo Suomeen nuorten seksuaalikasvatuksen teemaviikon Veckan Sex

Väestöliitossa toimii noin 18–25-vuotiaista nuorista koostuva nuorisotyöryhmä, joka vaikuttaa yhteiskuntaan moni eri tavoin ja järjestää mm. erilaisia tapahtumia. Viikolla 6 eli 5.2.–11.2.2018 nuorisotyöryhmä tuo Suomeen muissa Pohjoismaissa jo tutun ja kehutun Veckan Sexin.

Viikko nostaa esille seksuaalikasvatuksen ja -oikeuksien teemoja. Kampanjan aikana kerrotaan muun muassa suostumuksen merkityksestä, itsemääräämisoikeudesta ja sukupuolten ja seksuaalisuuksien kirjosta.

Seksuaalikasvatuksen tulee tavoittaa kaikki nuoret. Tänä vuonna, kun Veckan Sex -teemaviikkoa pilotoidaan Suomessa, Väestöliiton nuorisotyöryhmä jalkautuu kahteen pääkaupunkiseudun kouluun pitämään varhaisteini- ja teini-ikäisille seksuaalikasvatukseen liittyviä oppitunteja.

Lisäksi nuorisotyöryhmä ottaa haltuun Väestöliiton somekanavia ja julkaisee joka päivä seksuaalioikeuksiin liittyviä sitaatteja ja videoita Väestöliiton Instagramissa. Kampanjaa tukemaan on saatu mukaan poliitikkoja useista eri puolueista, sitaatit ovat peräisin heiltä.

Lisätiedot:

Nuorisolääkäri Miila Halonen, Väestöliitto
050 590 3617, miila.halonen(at)vaestoliitto.fi

Väestöliiton nuorisotyöryhmän jäsen Vilja Luomala

 
 
 

Väestöliiton nuorisotyöryhmä tuo Suomeen pohjoismaisen Veckan Sex -seksuaalikasvatusviikon