Asiantuntijamme ovat kirjoittaneet artikkeleita parisuhdetyön teoriasta; pariterapian nykytilasta, kiintymyssuhdeteoriasta ja tunnekeskeisestä pariterapiasta.

Arto Koskinen pyrkii kirjoituksessaan luomaan katsauksen pariterapian nykytilaan. Hän keskittyy erityisesti parin viime vuosikymmenen kuluessa kehitettyjen terapiamallien esittelyyn. Artikkelissa esitellään esimerkiksi behavioraalinen pariterapia ja tunnekeskeinen pariterapia. Lue lisää pariterapian nykytilasta.

Keijo Markova kirjoittaa artikkelissaan kiintymyssuhdeteoriasta. Siinä ihmisen riippuvuus nähdään olemassaolon positiivisena perustana ja turvallinen tunneyhteys rakastettuun hyvinvoinnin ja stressistä toipumisen lähteenä. Lue lisää kiintymyssuhdeteoriasta.

Artikkelissaan tunnekeskeisestä pariterapiasta Keijo Markova kirjoittaa esimerkiksi terapian vaiheista ja sen tuloksellisuudesta. Tunnekeskeinen pariterapia on tehokas lyhytkestoinen lähestymistapa parisuhdekriisissä olevien parien ongelmiin Sen avulla voidaan muuttaa jumiutuneita vuorovaikutusmalleja ja kehittää turvallista kiintymyssuhdetta ekä mahdollistaa lähestyttävyys tunnetasolla. Lue lisää tunnekeskeisestä pariterapiasta.

Keijo Markovan suomentamassa Scott R. Woolleyn artikkelissa käsitellään pariterapian alalla viimeisten 20 vuoden aikana tapahtunutta vallankumousta. Tämän vallankumouksen eturintamassa on tunnekeskeinen pariterapia. Lue artikkeli.