Erotilanne on usein vaikea ja hankala asia niin aikuisille kuin lapsille. Toisaalta lapsi voi sopeutua uuteen tilanteeseen joskus helpommin kuin aikuinen voi aavistaa. Lapsen ikä ja muu elämäntilanne vaikuttavat siihen, kuinka hän kokee erotilanteen.

Pyri säilyttämään lapsella turvallinen ja tuttu ympäristö. Säilytä mahdollisimman monet asiat entisinä. Vaikka vanhemmat eroavat, paljon tuttuja asioita on hyvä jäädä lapsen elämään.  Eron jälkeen lapsen etu on, että aikuiset elävät niin lähellä, että lasten päivähoito, koulu, ystävät ja harrastukset voivat säilyä mahdollisimman muuttumattomina.

Lapsen tehtävä ei ole huolehtia vanhemmastaan. Sinä huolehdit itsestäsi ja lapsesta. Sano lapselle, ettei tämän tarvitse olla huolissaan vanhempien jaksamisesta ja selviämisestä. Hän saa olla lapsi, vanhemmat ovat aikuisia. Osoita tämä lapsellesi.

Älä häiritse tai riko lapsen ja toisen vanhemman suhdetta eron jälkeen. Parisuhde on loppunut, mutta vanhemmuus jatkuu. Lapsella on tarve rakastaa kumpaakin vanhempaansa, olivatpa he millaisia tahansa. Se on lapsen oikeus.