Seksuaalikasvatuksen pääkohdat
Klikkaa kuvaa!

Seksuaalinen kehitys on koko elämän pituinen matka. Pienten lasten seksuaalisuus on kuitenkin erilaista kuin nuoren tai aikuisen seksuaalisuus. Se on kehon ihmettelyä, tutustumista tunteisiin ja mielihyvään sekä hyvien tapojen opettelemista.

Moni äiti ja isä miettii, minkä ikäiselle lapselle voi puhua seksuaalisuudesta ja miten se kannattaa tehdä. Ennen näistä asioista ei puhuttu.

Väestöliiton kattava tietopankki tarjoaa apua vanhemmille ja varhaiskasvattajille. Sivusto vastaa kysymyksiin, jotka nousivat esiin, kun kartoitimme pienten lasten seksuaalikasvatukse tilaa 2013-2014.

 

Väestöliiton julistesarja Turvataidot ja lapsen keho täydentyy pohjois-, inarin- ja koltansaamenkielisillä käännöksillä. Julisteilla pyritään lasten turvallisuuskasvatukseen omalla kielellä, niillä ohjataan kunnioittamaan ja suojelemaan omaa ja toisten kehoa. Lisätietoja: Raisa Cacciatore, Väestöliitto, raisa.cacciaotore(at)vaestoliitto.fi Ida Pirttijärvi, Čoahkis - Koossa -hanke, SámiSoster ry, ida.pirttijarvi@samisoster.fi

Get Flash to see this player.