Tervetuloa dokumentti- ja keskusteluiltaan 31.5.

7.5.2018

TERVETULOA torstaina 31.5. klo 17.15-19.30  Kulttuuritehdas Korjaamolle (Töölönkatu 51a) katsomaan dokumenttielokuva ABORTION: BACKLASH IN EUROPE ja keskustelemaan seksuaalioikeuksien tilasta Euroopassa.

Mitä ihmisoikeuksille on tapahtumassa Euroopassa? Abortinvastainen liike on tällä hetkellä maailmassa, myös Euroopassa, voimakkaampi kuin koskaan. Hyvin järjestäytynyt ja rahoitettu liike ajaa ”luonnollisen järjestyksen” palauttamista – eli stereotypisia sukupuolirooleja ja ahdasta ydinperhekäsitystä. Liike vastustaa myös esimerkiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia.

Eduskunnan väestö- ja kehitysryhmä ja Väestöliitto näyttävät Arten tuottaman 55 minuutin dokumentin alati vahvistuvasta aborttia ja laajemmin naisten oikeuksia vastustavasta liikkeestä.

Dokumentti on ranskankielinen ja tekstitetty englanniksi.

Elokuvan jälkeen teemasta keskustelevat Eduskunnnan väestö- ja kehitysryhmän puheenjohtaja Hanna Sarkkisen johdolla transaktivisti Sakris Kupila, muslimifeministi Maryan Abdulkarim ja dokumentin tuotannossa mukana ollut EPF:n Marina Davidashvili.

Tilaisuus on ilmainen. Ilmoittautuminen 24.5. mennessä lomakkeella.

Tilaisuus loppuu klo 19.30.

_____________________________

Eduskunnan väestö- ja kehitysryhmä on Väestöliiton aloitteesta vuonna 1995 perustettu avoin ryhmä kaikille kehityspolitiikasta ja -yhteistyöstä kiinnostuneille kansanedustajille. Ryhmän tavoitteena on edistää erityisesti sukupuolten välistä tasa-arvoa ja naisten ja tyttöjen seksuaaliterveyttä ja -oikeuksia Suomen kehityspolitiikassa ja -yhteistyössä.

Eduskunnan väestö- ja kehitysryhmä on Brysselissä toimivan  European Parliamentary Forum on Population and Development -kattojärjestön jäsen. EPF on Euroopan maiden parlamenttien vastaavien ryhmien kattojärjestö. Se on ainoa eurooppalainen järjestö, joka tarjoaa kansanedustajille puitteet tehdä seksuaaliterveyteen ja -oikeuksiin liittyvää yhteistyötä ja tarjoaa kansanedustajille suunnattuja koulutuksia ja opintomatkoja aiheesta.

Väestöliitto on sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tekee töitä seksuaalioikeuksien puolesta Suomessa ja globaalisti. Väestöliitto toimii Eduskunnan väestö- ja kehitysryhmän sihteerinä ja EPF:n sihteeriverkoston jäsenenä.

Arte on ranskalais-saksalainen julkinen yleisradioyhtiö ja johtava eurooppalainen taide- ja kulttuurikanava.