Nelikymppiset naiset neuvovat rakkauden etsinnässä

18.1.2018

Kirja Rakkautta ranskalaisnaisten tapaan (2017, Minerva) on hävytön ja huikea opaskirja rakkauden etsintään ja rakastamiseen. Jos haluat Pariisiin, muttet viitsisi nähdä matkustamisen vaivaa, lue tämä kirja!

Ranskalaisuus hehkuu jokaiselta kirjan sivulta, mutta niin hehkuu myös rakkaus elämän ykkösasiana. Lähes kaksisataa sivua tekstiä naisen elämästä ilman yhtäkään lausetta siitä, miten ’ei ole aikaa’.  Rakkaudelle on aina aikaa, kirja opettaa. Onko sinusta mukava hemmotella puolisoa?  - Älä ole hänelle mamma, ole geisha, kirja ehdottaa.  Ranskalaisittain sisällysluettelo on kirjan lopussa. Sieltä  tunnistat otsikot kuten Mistä hänet löytää? Hetikö sänkyyn? Kuka soittaa kenelle? Haluan lapsen hänen kanssaan…Onko suhteemme jämähtänyt? Ensimmäinen riita. Onko se vakavaa?

Kirjan kirjoittajat ovat toimittajat Florece Besson ja Claire Steinlen sekä asianajaja Eva Amor. He ovat paitsi kuplivan riemukkaita kirjoittajia, varmaankin myös ystäviä. He opettavat tässä aikuisen nykynaisen filosofiassaan katsomaan maailmaa rakkaudellisten linssien läpi. He opettavat suvereenin suhtautumistavan mustasukkaisuuteen (noudattakoon ken voi!). Kirjoittajat opastavat myös lopettamaan toimimattoman suhteen itsevarmasti ja vailla mitään ihmissuhdepelejä: ”Jos siis jätät, niin sitten jätät kunnolla, poistat hänen tekstiviestinsä, valokuvansa ja numeronsa ja lakkaat puhumasta koko miehestä. Piste”. Kuvittaja Sophie Grotta on luonut kirjan sivuille viehättävän pariisilaismaailman.

 

Heli Vaaranen