Yhdenvertainen Suomi ja kotoutuva muuttaja

Vanhemmuus ja läheissuhteet luovat perustan lasten, nuorten ja aikuisten kotoutumiselle ja hyvinvoinnille. Väestöliiton Monikulttuurisuustiimi tukee perhelähtöistä kotoutumista.

Annamme neuvontaa, konsultoimme, koulutamme ja tuotamme käytännöllisiä materiaaleja sekä maahan muuttaneille että eri alojen ammattilaisille. Olemme kehittäneet vanhempien vertaisryhmätoiminnan mallin.

Maahan muuttaneiden työllistyminen on tärkeää heille itselleen, heidän perheilleen, yhteisöilleen ja koko yhteiskunnalle. Työuramentorointitoiminnassa etsimme korkeasti koulutetuille naisille mentoreita ohjaamaan heitä oman alansa työuralle Suomessa. Mentorointi perustuu vapaaehtoisuuteen.

Monikulttuurisuustiimi on toiminut vuodesta 2003. Meillä työskentelee monia eri kieliä puhuvia ja erilaisia kulttuuritaustoja ymmärtäviä asiantuntijoita. Toiminta perustuu tutkimustietoon ja käytännön kokemukseen.

 

Voit tilata monikulttuurisuustiimin uutiskirjeen osoitteesta: mentorointi@vaestoliitto.fi

Ajankohtaista

Vuoden 2019 työuramentorihaku on auki!

16.11.2018
Matkalla työelämään -hanke etsii uusia innokkaita mentoreita vuoden 2019 ryhmiin Helsingissä.

Haku syksyn 2018 työuramentorointiryhmään on auki!

10.7.2018
Uusi Womento-ryhmä aloittaa lokakuussa. Hae mukaan mentoriksi tai aktoriksi jo nyt!

Etsimme vapaaehtoisia työuramentoreita maahan muuttaneille osaajille!

17.4.2018
Tule mukaan vapaaehtoiseksi työuramentoriksi maahanmuuttajalle, joka etsii uramahdollisuuksia tai/ja on ollut pois työelämästä esim. kotivanhemmuuden takia.

It`s Ok - tarina jatkuu!

15.12.2017
Miten asetat itse omat rajasi. Sano tai ilmaise, kun haluat tai et halua läheisyyttä.

ESR Matkalla työelämään -hanke on alkanut

7.11.2017
Matkalla työelämään –hankkeessa (1.10.2017 – 31.3.2020) luodaan uusi ja kustannustehokas työhön, koulutukseen tai yrittäjyyteen ohjaava mentorointimalli kotivanhemmuuden tai terveydellisten syiden vuoksi pitkään poissa työmarkkinoilta olleille maahanmuuttajille.