Väestöntutkimuslaitos

Ydinalueemme ovat Suomen väestön rakenne ja hyvinvointi. Vuonna 1946 perustettu monitieteinen laitos tutkii perheitä ja syntyvyyttä, parisuhteita ja seksuaalisuutta sekä maahanmuuttoa. Väestöntutkimuslaitosta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Nostamme kuukausittain julkisuuteen uuden Tietovuodon. Vuosittain julkaisemme Perhebarometrin, vuosikirjan Finnish Yearbook of Population Research sekä työpapereita, tutkimusraportteja ja väitöskirjoja.

Tutustu vuoden 2017 toimintakertomukseemme.

Kirjastomme on avoinna ma-pe klo 9.00-15.00 tai sopimuksen mukaan.

Käyntiosoite: Kalevankatu 16 B (sisäpiha, 1.krs), 00100 Helsinki.


Ajankohtaista

Yksin asuminen - ongelma vai normaalia?

8.10.
Väestö NYT keskustelusarja alkaa! Ensimmäinen keskustelutilaisuus järjestetään marraskuussa Helsingin Teurastamon Kellohallissa.

Miksi täyssisarukset ovat puolisisaruksia läheisempiä, kysytään syyskuun Tietovuodossa

18.9.
Suhteet sisaruksiin ovat pitkäkestoisimpia ihmissuhteita, mutta tutkimusta siitä, kuinka lapsuuden yhdessä asuminen vaikuttaa täys- ja puolisisarusten välisiin suhteisiin aikuisuudessa on kuitenkin yllättävän vähän.

Elokuun Tietovuoto: Rakkaus pitää yllä yli 50-vuotiaiden suomalaisten parisuhteita

31.8.
Rakkaus on suurempi kuin osiensa summa. Suomalaiset yli 50-vuotiaat rakastavat puolisoaan, vaikka parisuhteen muihin eri osatekijöihin ei oltaisikaan yhtä tyytyväisiä. Tämä käy ilmi eurooppalaisen ikääntymistutkimuksen SHARE:n Suomen oheiskyselyn tuloksista.

KUTSU: Suurten ikäluokkien tutkimus jatkuu

21.8.
Yhdistääkö some sukupolvet? Lisääkö sosiaalinen media perhesukupolvien välistä yhteydenpitoa? Tapaavatko sukupolvet toisiaan aiempaa useammin ja ovatko auttamismuodot tai asenteet auttamista kohtaan muuttuneet Suomessa?

Interaktiivinen parisuhdekartta

Tarkista karttaohjelmalla mm. kuntasi sukupuolijakauma (Vaatii Adobe Flashin)